Azi e ziua lor ... ziua imbecililor!

A apãrut şi subiectul pentru ziua de azi. Dupã spusele celei ce a mâzgãlit articolul la care voi face referire de acum încolo, conform unui studiu (farã a menţiona şi sursele) copiii dintr-o şcoalã americãneascã ar fi spus cã îşi doresc sã merleascã pe cineva de Haloween. Aşa, şi? Eu îmi doresc sã întrerup ciclul de viaţã al câte unuia/uneia zilnic, dacã nu de mai multe ori pe zi.

Bineînţeles cã nişte creştinei s-au raliat de urgenţã pãrerii expuse de duduie şi au blestemat America, americanii şi cultura lor de ai fi zis cã te afli pe un forum Fatah sau Hezbolah. Rãmânea doar sã mai fie ars un steag cu stele şi dungi roş-albastre.

Dar cu Moş Crãciun de ce nu are nimeni, nimic? Conteazã cã grasu’ ãla crãcãnat şi îmbrãcat în roşu, ca ultimu’ travestit, e o invenţie a The Coca Cola Company? Normal cã da! E mai greu sã puleşti o chestie care aduce anual venituri de câteva zeci de miliarde, nu? Prin asociere de idei ... existã mai multe organizaţii împotriva hainelor de blanã decât împotriva hainelor de piele pentru simplul fapt cã e mult mai uşor sã te iei de doamnele din înalta societate decât de gãştile de motociclişti.

Cretinãtatea blogãriştilor atinge cote paradoxale atunci când afirmã sus şi tare cã Haloween e o sãrbãtoare maleficã datoritã filmelor de groazã şi a ãlora care se uitã la ele (cã doar nu erau sã se ia de Trick or Treat’ing şi de copii, nu ?). Prin urmare filmele cu tema asta ar fi din slãninã râncedã de porc. Atunci ce sã cred despre filmele cu cruciaţi? Ce sã cred despre filmele cu vânãtori de vrãjitoare? Ce pot eu sã cred despre filmele despre inchiziţie? Şi mai ales ce pot eu sã cred despre cei ce urmeazã dupã secole crezul ãlora din filme? Aha! Deci şi voi creştineii de pe bloguri sunteţi tot dintr-un fel de rânzã, nu?

O duduie lega în mod direct Haloween’ul de pruncuciderea ordonatã de Irod. Desigur, nu a ţinut cont de faptul cã treburile astea se petreceau cam la 3000 de km unul de celãlalt şi eventual la o distanţã de câteva mii de ani. Cum mã îndoiesc cã ideea îi aparţinea ei, îmi e mult mai simpu sã o atribui duhovnicului dânsei, probabil un porc ce binecuvânteazã motoare de maşini pentru cinci lei. Asta e o altã dovadã clarã a încercãrii penibile de justificare a unei credinţe relativ noi. Dar despre asta în episoadele urmãtoare.

Ce vã recomandã unu’ pe care îl cheamã Dracu? Distraţi-vã! Uitaţi de existenţa unor popi ce fieb de ciudã cã nu pot sã sugã de pe urma unei sãrbãtori de import. Dacã Dumnezeu existã, vegheazã asupra voastrã şi fãrã ajutorul lor.

Vã urez un Haloween cât mai satanic, pruncii mei.

0 comentarii: