Nervozitate de sezon

Spera oare cineva ca am ramas fara idei? Nici o sansa! Am ramas fara calculator si am ramas fara diacritice dar niciodata nu voi ramane gravid sau fara idei. In plus perioada asta de cacat, in care toata lumea devine peste noapte gretos de "buna", ma aduce pe nemaiintalnite culmi ale nervozitatii. Iata si topul obiceiurilor cretine ce ma face sa imi doresc o toamna eterna:

10. Taierea brazilor - Nu m-ar fi deranjat daca oamenii ar fi taiat copaci sa isi faca adaposturi sau sa se incalzeasca. Nu m-ar fi deranjat nici daca ii taiau pentru ca asa cere nu stiu ce obicei primitiv. Ma enerveaza fatarnicia pseudo-ecologistilor ce taie sau cumpara brazi "ca sa miroasa casa a brad". De ce pula mea nu isi atarna in casa braduti de masina? In plus, multi dintre ei nu realizeaza ca vor puti a "cacat intre brazi".

9. Masa de Craciun - Atmosfera e ok. Poate e unica perioada din an in care oameni apropiati au ocazia sa se intalneasca si sa vobeasca relaxat. Totusi nu imi pot explica relaxarea in jurul unei mese plina de orori: carnati cu sange, sorici, caltabosi, leber si toba. Singurul lucru neexploatat din bietu' porc este cacatul. Sa fim chiar atat de zgarciti incat sa nu ne permitem sa aruncam macar unghiile porcului?

8. Programul TV - Toata lumea pleaca in vacanta asa ca TV-ul emite doar reluari. Nu inteleg insa de ce sunt date in reluare emisiuni straine fata de care suntem in urma cu difuzarea cu cel putin un an? Sau de ce se dau in reluare filmele soft-porn, asa cum se plangea un cetatean? Cu reluarile mai treaca-mearga insa de ce pula mea se difuzeaza promo-uri cu secvente inregistrate pentru Revelion? Ce s-a intamplat cu Revelionul Live? Daca tot iti este lene sa stai acolo in noaptea aia, de ce imi strici placerea de a descoperi emisiunea de cacat pe care ai inregistrat-o? Cam multe intrebari, nu?

7. Colindatorii - I-as bate pe toti colindatorii care au peste 9 ani si bat la usa atat de insistent incat ii fac sa arunce pe toti dealerii din bloc cocaina in WC de frica ca au dat gaborii de ei.

6. Zapada - Imi place cat este alba si curata. Detest ce urmeaza: floscaiala si noroi. Nu s-ar putea sa ninga cu zapada carbonica? Ninge, ne radem, facem oameni de zapada cu morcovul pus pe post de pula in loc de nas si carbuni pe post de coaie in loc de ochi, apoi totul dispare intr-o noapte si vine primavara. Cer prea mult?

5. Taierea porcului - Singura metoda mai barbara decat asta, de casapire a ramatorului in cacat, ar fi dinamitarea. Ce urmeaza dupa ce i se ia gatul e insa culmea barbarismului. I se da foc porcului cu paie si un arzator pe motorina apoi toata lumea il calareste, il jupoaie si ii mananca urechile si pielea, aproape crude si pline de par. Tineti cont ca aia care fac asta sunt aceiasi oameni care stramba din nas ca le e prea in sange friptura.

4. SMS-urile cu urari, predefinite - Anul asta a fost la moda un SMS ce incepe cu "Se zvoneste ca ...". As dori sa modific continuarea in " ... pe toata lumea o doare in pula de tine. Inclusiv pe mine! Daca as fi dat un cacat degerat pe tine ti-as fi scris un SMS cu mana mea. Dar cum tu esti o gramada de sloboz pe care nu dau nici doi bani iti trimit SMS-ul asta de cacat pe care mi l-a trimis si mie o persoana draga. Sa-ti coaca pula de sarbatori!"

3. Aglomeratia pre-Craciun - Comunismul a lasat urme adanci in sufletele noastre. Suntem o natie de "inghesuiciosi". Fie ca e vorba de cumpararea de tigari, de cadouri, de mancare sau de lins moaste si maini cu care popii fac laba si se sterg la cur vrem sa fim primii. Nu m-ar deranja o coada rectilinie pe modelul "First In, First Out" dar inca nu s-a inventat asa ceva in Romania. Sa va mai spun ca iar am mers cu trenul?

2. Revelionul - Uimitor cum o conventie de diviziune a timpului starneste voracitatea manacatorilor de preparate de porc si agitatia sugatorilor de sticle. Macar daca se inventa un sfant sau un Mos Revelion! Dar asa?

1. Mos Craciun - Il urasc din tot sufletul pe umflatu' asta, o inventie a Coca-Cola menita stimularii comportamentului cretinilor din societatile de consum. Tot Craciunul, se bazeaza pe "da-mi cadou"! Celor ce or sa imi bage in ochi argumente religioase pentru a sustine existenta umflatului imbracat in rosu le doresc o muie fierbinte si le reamintesc ca in tarile vestice Mos Craciun se numeste "Santa Claus" si nu "Santa Christmas". Deja imi e prea scarba ca sa mai pot scrie asa ca imi cer scuze si termin mai repede articolul asta.

Va urez sarbatori fericite si cat mai multe internari in spital din cauza cacaturilor pe care le mancati si a bauturii pe care o bagati in voi de parca nu ar mai exista si ziua de maine. Ho, ho, ho ... in pula mea!

0 comentarii: